Hej                              2015-11-24

 
Tyvärr så har vi fått in för få anmälningar för att kunna genomföra resan till Europeaden 2016 i Namur. Detta är väldigt tråkigt, men vi får se fram emot framtida resor i stället. 
Styrelsen är medveten om att anmälningstiden var väldigt kort.
 
Vi hoppas därför att kunna ta upp de här planerna igen, och med lite bättre tid på oss, börja att planera för Europeaden 2017 i Åbo - Finland.
 
Vi kommer ändock att genomföra kursen som Danssektionen bjöd in till. Det kan vara användbart för framtida gemensamma uppvisningar att ha en gemensam grund att utgå från.
 
Med vänlig hälsning
 
Niklas Disefalk
 

 

_________________________________________________________________________________________

Hej               2015-11-08

 
Vi var många som tog chansen och åkte ned till Helsingborg i somras. Vi åkte dit för att vara med om när en av Europas största folkmusik och folkdansfestivaler kom till Sverige. Det var en vecka full av musik och dans, som avslutades med en jätteparad genom Helsingborg. En parad med 250 olika ekipage från hela Europa.
 
Det var en upplevelse för alla oss som är intresserade av folkliga traditioner, dans och musik. Europeaden har sitt ursprung i försoningstanken efter andra världskriget, och därför träffas Europas folk och dansar för varandra och tillsammans med varandra.
 
Här kan ni se en kort film som dokumenterar Europeaden 2015 i Helsingborg:
 
På senaste ombudsmötet så väckte Sotenäs idén om att vi skulle ordna en distriktsresa till nästa års arrangemang.
 
2016 så kommer festivalen att hållas i Namur i Belgien den 20 - 24 juli. Namur är huvudort i regionen Vallonien. (Vår medeltida drottning Blanka föddes i Namur) https://sv.wikipedia.org/wiki/Namur
 
Att deltaga i festivalen kostar 120 € per person. I det priset så ingår det plats i sovsal. Man får en madrass, en stol och en klädhängare. Ni måste ha med er täcke och lakan eller sovsäck. Vi får middag på onsdag kväll (registreringsdagen) och sen är det frukost, lunch (lunchpaket) och middag de övriga dagarna t.o.m. frukost måndag morgon.
 
Alla deltagare har fritt inträde till evenemangen och man har 3 uppvisningar på stan på 25 minuter. Dessutom så deltar man i en gemensam 3-minuters dans på invigningen eller avslutningen, men det blir troligen på avslutningen för att vi ska hinna träna ihop.
 
 
För många av våra föreningar i distriktet, så är det svårt att få till hela uppställningar till en sådan här festival. Därför har vi tänkt oss det här som en distriktsresa. Dans och musik-sektionen har redan tagit fram ett uppvisningsprogram med danser och musik från Bohuslän och Dalsland. Programmet är väl designat, så att det går att anpassa efter antalet deltagare. Sektionen kommer att lära ut det programmet till oss på en kurs. Jag skickar med en egen inbjudan om den kursen. Kursdagen avslutas med ett trevligt samkväm
När det gäller själva resan så har vi tänkt att åka buss. Den får starta någonstans i de norra delarna av vårt distrikt, och sedan styra kosan mot kontinenten.  Vi har inget färdigt pris för detta, men vi har fått prisindikationer på att det kan kosta ca 3500 kronor. Priset kan alltså justeras något, dels beroende på hur många som åker med, dels beroende på resväg.
 
 
Jag hoppas att det här låter intressant för er. Jag tror att det kan bli en riktigt rolig sommarresa för oss alla i distriktet. Nu är det så att det är väldigt ont om tid att anmäla sig till Europeaden 2016. Jag behöver få in preliminära anmälningar från er senast den 22 november. 
Då gör vi en preliminäranmälan till Europeaden. Det är inte den slutliga anmälan, och det går att göra smärre justeringar i deltagarantalet efteråt. 
Den slutliga anmälan och betalningen skall sedan göras i februari.
 
Så prata nu med era vänner i föreningarna, och ta chansen och åk med till Belgien sommaren 2016. 
Även om inte hela föreningen kan åka med, så kan man ju alltid åka tillsammans med oss andra i distriktet. Tillsammans kan vi göra en riktigt bra uppvisning i Namur.
 
Med vänlig hälsning
 
 Niklas Disefalk